Thursday, December 23, 2010

As salam BUKANNYA a'kum !

cid:0654EB23BA5E4DE1AA922198B06CAB23@zainab

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)". Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89) baik gunakan ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHIWABARAKATUH... Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz “Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”.
Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum” dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”


Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam, saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu “WAALAI KUM SALAM”.

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata “Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr… Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer” Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.

Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan! Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan “A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform “A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud ‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘. Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaiku''.

Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.” Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum”. Tolong forward kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..


Notakaki : Aku terima emel tentang info nih pagi tadi. Semoga info nih dapat dikongsi bersama ^_^




Tuesday, December 21, 2010

Follow Mollow


Tadi jalan2 kat belog kawan kuh, encik azwan aka Mr Money. Tengok dya ade anjurkan GA so tibe2 rase nak join plak. Jum kite tengok syarat2 yang ditetapkan. Apesal tah sejak2 nih aku rajin sangat ngeee~

Syarat-syaratnya ialah:-
1-Buat Entry mengenai GA ini yang bertajuk "Follow Mollow". Tajuk len tidak akan diterima.
2-Masukkan sekali banner kat atas nie dan link kan ke post ini. Susah2 Mr Money design kejap tadi. X kisah banner nie x cantik, janji ade kat post korang.
3-Nie wajib. Anda dikehendaki Follow blog nie. Dah nama pon "follow mollow " kan?
yang dah follow tu, xyah la follow lagi skali. Hehehe..
4-Kalau Rasa nak letak banner tu kat sidebar pon boleh jugak. Tiada paksaan.
5-Kalau rasa nak tagged pon boleh jugak......
6-Kalau nak masukkan blog Mr Money dalam blog list korang pon lagi la OK. Heheh
7-Setelah semua dah settle, jangan lupe tinggal jejak kat ruangan komen.
Ruangan Komen sahaja, kat shout box tidak dilayan.....

Belog dya nih dah lame aku follow sebab dya kawan aku kan hihi So siapa2 yang rase nak join, dipersilakan ye. Saje2 buat hilang buhsan macam aku nih. Tarikh tutup dya pada 31 januari 2011. Boi ! ^_^



Sunday, December 19, 2010

Zaman kanak-kanak bersama mereka

Salam readers !
Pasti semua orang pernah lalui zaman kanak-kanak kan. Masa kecik2 dulu dok fikir bila lah aku nak besar kan then bila dah tau pancaroba bergelar orang besar nih pasti kita menyesal dengan kata2 kita dulu. Kalau boleh nak kecik taknak besar2 hehe ! Bolah tak nak macam tuh ??

Yelah masa kecik2 mana lah nak fikir masalah semua tau makan, main, gaduh, tidur. Bila gaduh dengan kawan2 nanti sekejap je
dah baik kan. Gaduh olok2 lah katakan. Nih dah besar masing2 ade ego masing2 dah tak macam masa kecik2 dah. Kalau dah bermain tuh mestilah kena ade teman kan ? Masa aku kecik2 dulu, aku main sorang2 tau sebab adek2 aku taknak main dengan aku. Yela aku sorang perempuan. So anak2 patung yang besau lebih kurang aku tulah aku heret pergi mane2, main masak2, bawak tidur.

Dulu duduk kat kelate kan ade banyak jual anak patung besau2, ayah rajin belikan. Sampai masa aku dah besau sikit dilonggokkan balik nak simpan dalam stor, fehhhh banyak giler ngeee~ Macam nak pergi carik balik je, rindo rasanye ! Tah ade lagik ke tak dalam stor kat kampung kastam tuh kan. Bila dah tak main dengan anak patung aku dah start bercampur dengan orang. Seawal 5 petang aku dah cabut naik basikal nak pergi padang. Kadang tuh 4 lebih dah get ready tau. Pernah sekali ibu cakap pergi beli telur dulu baru boleh keluar main. Okay fine aku pergi beli tapi masa nak balik tuh aku tengok kawan2 dah ramai kat padang, aku stop main kejap, sedar tak sedar telur dalam plastik dah pecah. Takut giler nak balik masa tuh. Bila ingat balik funny kannn.

Okay nih aku nak cerita zaman kanak-kanak aku dengan orang yang aku rapat. Ni jela yang dapat aku ingat. Yang lain macam lost sekejup hehe

KAK AYU ! Ni lah kawan aku main kalau balik rumah nenek. Kiteorang same2 anak sulung tapi kak ayu nih anak tunggal dalam 7 8tahun gtu then baru dya dapat adek. Kebetulan rumah dya dulu sebelah rumah nenek. So aku selalu lah menghilang pergi rumah dya. Kelakar bila ingat balik. Kiteorang main jual2 guna congkak dengan guli tuh. Kalau guli tuh kaler putih tuh nasik lah konon, kalau kuning telur, merah sambal, hijau timun. Main doktor2, main anak patung sama2. Kiteorang agak rapat sampai lah sekarang. Shopping menjadi kegilaan kami. Dari pagi sampai malam pun boleh. Kazen laki semua dah lepas nih tunggu turn dya plak. Turn ape plak nih ?? Kahwen lah kan hehe

Masa abang kawen =)

Lepak kat monorel putrajaya tunggu mak ngah amek =)

Meronggeng di alamanda =)

AZEEM ! Dya nih lah kawan pertama aku kut. Si comel loteh nih. Dya banyak layan kerenah aku masa kecik2 dulu. Yang aku ingat dya selalu datang main kat rumah aku. Sebab tengok gambar dulu2. Dah lama lost contact tapi kiteorang jumpa balik kat facebook. Punya lah happy kan. Yela jumpa kawan2 lama. Dya ada cerita kat aku hari tuh, masa kiteorang kecik2 dulu ade satu hari dya taknak main dengan aku then aku punya melalak sampai satu blok boleh dengar. Siap tanya kenapa aku macam tuh. Okeh aku maluuu bila dengar balik cerita tuh wei. haha

Tak nampak kan muke dya ??? haha

Ni dya... terbaru ! makin cumel si azeem nih =)

A'AN ! Gadis chantek nih sekarang menjadi pujaan jejaka malaya. Dya lah kawan baik aku yang paling sempoi. Kiteorang kawan dari kecik and family kiteorang agak rapat. Tapi aku tak dapat ingat banyak pasal dya. Kalau tak silap kiteorang tadika sama2 tau. Then lost contact sampailah naik sekolah menengah. Jadi kamceng balik masa form2 sebab kiteorang satu kelas dan terus kamceng sampailah sekarang. Yang buat aku sayang ketat2 kat minah nih tiap kali aku balik klang dya mesti teman aku. Pernah dya pergi bali and dya ade belikan aku something. Tu pun dah buat aku rasa terharu sebab dya ingat kat aku. I love you a'an !!

Jalan2 kat jusco bukit tinggi,klang =)

Dengan buah hati dya tuh eh2 bukan dengan abang dya lorh, abang ajeb =)

Takat tuh jela aku ingat kut. Aku tau ade yang aku tertinggal tapi takpelah, janji aku ingatlah jugak. Terjumpa gambar kat bawah nih, dapat dari azeem. Thanx azeem !

Haaaa.. cumel tak ???



JIWA aku

Akhir2 nih aku asyik tersentap je tau. First, sebab kawan baik aku sendiri. Macam takde perasaan je dya kan. Tak rasa ker macam aku dan yang lain2 rasa ?? Owhh sebab kaw dah lama rasa kehilangan kami ye. Tapi aku rindu kenangan lama kita. Banyak moment kita bersama kan ?? Sikit pun kaw tak rasa kehilangan aku kan ? Kaw akan rasa jugak, sikit je masa lagi, sabar ye.

Kedua, sebab family aku. Kadang aku dah susah nak ringan mulut macam dulu. Asal aku nak bukak mulut mesti ade je cerita atau berborak dengan orang lain kan. Kadang nak jugak bermanja tapi rasa macam tak dipedulikan. So aku ambil keputusan untuk mendiamkan diri dan bercakap perkara yang penting je, pelik je bunyinya kan ?? Itulah realiti. Rasa nak gelak jugak bila ada yang bukak mulut cakap aku makin supan hehe ! Pernah air mata aku jatuh sepanjang aku berjalan kat mall dan langkah aku sangat laju. Itu sebab aku sedey sangat. Kalau lah aku pikul lappy masa tuh mesti laju je jari aku menaip, masih segar lagi perasaan masa tuh kan.

Aku tau pengalaman aku mungkin tak sama dengan u ollz kan ? And sorry untuk entry emo tengah2 malam macam nih. Dah lama aku tak ber-emo kan. Itu yang boleh released kan jiwa aku. Dah nak naik sem, kena buang semua perkara2 sedey nih. Aku nak sesuatu yang happy. Masih ada ker untuk aku sinar kebahagiaan itu ???? Yaaa.. mungkin satu hari nanti, AKU PASTI ! Good nyte people..




Saturday, December 18, 2010

Makan-makan

Salam people !
Dah lama tak pot-pet kat sini kan. Semalam went out to senai dengan family. Mula2 merancang tak nak ikut sebab.. sebab segannnn. Entry pun pasal makan2 kan so sah2 aku memang pergi lah kan. Ngeee~

Senai ??? Fuhhh memang jauh no. Last aku pergi pun masa turun flight kat senai nih beberapa tahun yang lalu. Sebab tuh leceh kalau nak naik flight from senai nih sebab takde orang nak hantar. Tujuan pergi sini semata2 nak makan je pun. Sebenarnya untuk ofis macek. Tapi ada aku kesah ?? haha

And betol aku tak tahu pun kat johor nih ade sate kajang. Satu lagi tempat kat taman scientex kut. Taklah sejauh senai nih. Makin kurang lak sate nih and aku memang kurang dengan sate. Takat nak jamah2 boleh lah nanti kepala aku mulalah pusing. So aku dengan kazen makan nasi berlaukkan asam pedas ikan pari. Sedappppp !

Okey, sampai jumpe lagi. Boi u ollzz !! =)

Kami memang suke bab2 nih ngee~~


Macek saya !!

Close up ! hahaha

Sempat aje =_=

Sedaaaapppp !

Candid !!

Last but not least
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Tadaaaa ! =)



My 1st Happy Birthday Giveaway


Happy saturday u ollz !!
Okey nampak tak banner kat atas nih, sekarang aku rajin no join2 contest nih sebab ape ekk ?? sebab aku di tagged lorhhh !! Thanks kat eera, langkah dya pun tak susah so check it out !!

Semudah 3 LANGKAH sahaja !!

1. Follow blog kopoklekor nih.
2. Mesti copy banner kat atas dan letakkan di entry korang. Banner di atas juga perlu di linkkan ke entry nih ! Kalau rajin promote lah sikit k.
3. Tag paling koman 2 blogger.

TARIKH TAMAT : 15 january 2011

Yang pertama dan kedua dah selesai kite pergi yang ketiga plak, so aku nak tag

Done ! So korang bila plak ?? =)



Thursday, December 16, 2010

Kontest Blog Terkemas


contest from cik hanna n cik fyza


Okeh masa jalan2 kat blog cik belog tadi aku jumpe contest nih. Memandangkan aku takde idea nak dicurah2 kan di sini, maka aku dengan sukarela nya men-join contest nih. CP dari cik belog jep.Saje suke2 isi masa lapang ni haa. Tapi sebelum tuh ade syarat2 nye tau. Mudah je syaratnye tuh, jommm semak !!

sayarat-sayarat Kontest Blog Terkemas

1. Follow blog hana and Fyza . tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog kitorang ok :D

2. make sure korang ada blog tau! no blog . no contest, no present ! hahah .

3. buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . amek banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog hana atau link entry kontest ni .

4. bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen hana ok . submit link entry dekat blog hana je tau . senang sikit . kang tercicir habis kena pelengkung ngan korang . haha .

5. kontest ni terbuka kepada semua warganegara malaysia tak kira umur dan jantina.

6. tag 3orang blogger ok :)

7. 3 orang pemenang je akan dipilih . kalau nak tambah nanti kitorang gitau . haha

8. update : sebab takut ramai sangat, limit untuk join 500 orang sahaja . kalau nak tambah hana bagitau :)

Tarikh tutup contest nih adalah pada 1 FEBRUARI 2011. Okeh orang yang aku nak tag tuh adalah =-----

Korang yang lain nak join ?? Tak salah pun, kut2 same tengah buhsan macam aku kan. K tata ! =)



Wisdom

Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.




Wednesday, December 15, 2010

ONE best word to describe me!!!

ONE best word to describe me!!!

Answer here




Saturday, December 11, 2010

Award lagikkkk

Okeh aku dapat award from cik shidah. Thanx ye cik shidah next time bagi lah lagi hehe Cumel loteh jep award dya bagi nih. Blog dya pun chantek lorh. Banyak info yang menarik. Thanx lagi sekali =)


Photobucket


Award seterusnya nih aku dapat dari cik fatyn member sekolah lama aku dulu. Thanx ye tin sebab still ingat kat aku. Sayang kaw larh !! Urmm award dya bagi nih ada soalan sekali so jum kita tengok soalan apa yang dya nak suruh kita jawab tuh.


1 ) Pendapat tentang blog anda sendiri ?
Simple dan adalah tempat untuk aku menceritakan kisah suka duka aku sendiri.

2) Pendapat anda tentang orang yang bagi award nih plak ?
Si fatin nih ?? Dya kawan aku yang baik kan ?? Kaw baik kan tin ?? Dari sekolah rendah kurus tak gemok2 hehe

3) Sayang ke tak sayang eh kat saya ? & kenapa ?
Mestilah aku sayang kat kaw sebab kaw kan kawan aku.kan?kan ?

4) Barang yang korang nak sejak dari dulu lagi ?
Vaio kaler pink or putih, ada sape2 nak tolong belikan ??

5) Siapa blogger yang paling rapat dengan kamu ?
Semestinya shasha yang saya sayangi =)

6) Tag pada 3 orang pastu nyatakan nama dorang ?

Notakaki : Sila lah amek award nih okeh~~



Wednesday, December 8, 2010

Cinta atau Kawan ???



Salam semua readers..
Tengah2 tak ada kerja nih rajin plak dah nak menulis
Takdelah rasa nak menulis nih pun sebab dok ber-fb dengan seorang teman tadi
Aku sayang kawan2 baik aku
Tapi kenapa dya tak faham ehh
Yang hubungan kami tak melebihi landasan yang sepatutnya
Macam2 alternatif dah aku cuba buat
Urmm jangan salah sangka plak
Yang aku maksudkan tu kaum adam bukan hawa tau
Selisih you !
Susah jugak bila ade admire kan ??
U ollz pernah alami macam aku alami tak ??
Kadang2 niat bukan nak menyakitkan hati dya
Tapi kerna terpaksa *mood lagu frans kejup hehe
Kadang2 aku memang tak ambek port pun
Malas lah nak fikir
Tapi kadang2 aku takut
Takut dya akan terus kejar aku sampai hujung dunia
Haaa macam mane ???
Night mare ai tau
Patut ker aku terus jauhkan diri dan ungkapkan benci
Tak baik kan ?? plus aku tak sampai hati
Sebab dya kawan baik aku
Bila dya ungkap rindu caring pasal aku and sanggup buat apa sahaja demi aku
Aku rasa macam aku yang nak lari sampai hujung dunia
Aku tak kisah kalau satu hari nanti dya jadi jutawan or yang seangkatan
Sebab jiwa aku tak perlu dibeli dengan semua tuh
Cuma aku nak dya tahu yang dya dalam hati aku sebagai kawan baik aku
Selama-lamanyaaa
Andai dya terbaca luahan hati aku nih
Dari hujung rambut ke hujung kaki aku mohon maaf
Bukan niat aku nak jadi sombong depan kaw
Tak terima apa2 dari kaw
Tapi cukuplah sampai situ sahaja
Kalau kita nak terus berkawan
Kita kena give and take
Barulah rasa adil sesama kita
Antara cinta dan kawan
Aku tetap memilih kawan
Sorryyy =(



Korang suka korea tak ????!


Hahaaaa.. Kegilaan kuh semakin menjadi2. Ramai jugak member aku yang berkongsi minat yang same. Dorang tak sangka aku minat korea. Haa aku pun tak sangka sebab dulu i hate the most. Even banyak lagi group yang power2 plus yang otai or freshie tapi aku tetap setia dengan group nih. Tapi mesti ade yang tak suke jugak kan ?? So tak suke jangan nyibuk okeh, pergi carik ape yang korang suke tuh.

Serba sikit about ss501. Awalnya "S" pertama dari ss501 adalah singkatan untuk "Super". Sedangkan "S" kedua merupakan "Singersongwriter". Angka "5" melambangkan jumlah anggota, "0" melambangkan tak terhingga, dan "1" bererti nombor 1. Tapi sekarang "S" bermaksud "sun, star, special" yang menjadi lambang masa depan depa. Semantara "S' kedua adalah singkatan untuk "singer" dan "501" lima yang menjadi satu.

Mulanya aku dengar jugak yang group nih nak dibubarkan sebab masing2 buat haluan sendiri tapi aku dapat tahu jugak yang depa masih bersatu sebagai ss501. Yela maybe ade tawaran yang lebih baik buat depa kan. Tengok sekali si young saeng nih macam kim bum tau tapi tengok dua kali ehh bukan lorhh. Jum kenali depa yang buat hati saya berbunga2 =)

KIM HYUN JOONG
Nama: kim Hyun Joong
Nama: cow, dog
Tanggal lahir: 1986. 06. 06
Golongan darah: B
Tinggi: 180
Berat: 68kg
Hobby: Swimming, Soccer, pusat latihan, Bola Basket
Specialty: Piano, Dance, Gitar
Hal-hal yang dia benci: Serangga, Burung
Motto: Anda hidup hanya sekali
Hewan yang menggambarkan diri Anda sebagai: Lion
Anggota keluarga: Nenek, Ayah, Ibu, kakak laki2, Myself
Idol: Seo Tai Ji (Penyanyi Rock legendaris di Korea)
Bagian yang paling puas dari: Mata
Sesuatu yang harus Anda lakukan sebelum tidur: Mandi
Metode untuk menghilangkan stres: Travelling
Hal-hal yang Anda membawa tas Anda: iPod, Lensa Kontak, Dompet, Mobile Phone
Hal yang Anda lakukan paling serius: Pekerjaan
Warna favorit: Hitam
3 keinginan:
1. Menjadi bintang, kelas dunia universal
2. Gathering fans dari seluruh dunia dan mengadakan konser gratis bagi mereka
3. Setelah itu, hidup damai dan bahagia

PARK JUNG MIN
Nama: park Jung min
Nama panggilan: sexi kharisma
Tanggal lahir: 1987. 04. 03
Golongan darah: O
Tinggi: 181cm
Berat: 67kg
Things Hobby: Lyrics Menulis, Mengumpulkan, Mengambil sebuah Walk
Specialty: Tekan tari, Rock climbing
Hewan yang Anda menggambarkan diri Anda sebagai: Unicorn
Motto: hidup dengan bersyukur
Anggota keluarga: Ayah, Ibu, saudara tua laki2, kakak ipar, adik perempuan, Keponakan, saya
Idol: Tidak ada
Bagian yang paling puas dari: Gigi
Kebiasaan yang Anda ingin mengubah: Hope untuk mengobati telapak berkeringat
Hal-hal yang Anda membawa tas Anda: Mewujudkan kebutuhan semua untuk dibawa
Hal yang Anda lakukan paling serius: Menimbang untuk menulis serius
3 keinginan:
1. SS501 untuk menjadi artis dikenal oleh orang di seluruh dunia
2. Hidup kekal selamanya hidup
3. Cepat dapat melihat fans Taiwan

KIM KYU JONG
Nama: kim kyu Jong
Nama panggilan: belalang Berdoa, Gorilla, Pangeran
Tanggal lahir: 1987. 02. 24
Golongan darah: A
Tinggi: 181cm
Berat: 65kg
Hobby: Mendengarkan musik, Membaca, Bola Basket
Specialty: Magic
Sesuatu yang paling ditakuti: Takut ketinggian, takut naik pesawat
Motto: Tantangan tanpa penyesalan!
Anggota keluarga: Ayah, Ibu, Adik perempuan, Myself
Idol: Hujan
Bagian yang paling puas dari: Waktu tangan
Sesuatu yang harus Anda lakukan sebelum tidur: Sikat gigi
Metode untuk menghilangkan stres: Travelling sendirian
Hal-hal yang Anda membawa tas Anda: lensa kontak sekali pakai
Hal yang Anda lakukan paling serius: Recording, Belajar tari
warna favorit: Digunakan untuk menjadi kuning, seperti hari-hari ini biru
3 keinginan:
1. SS501 berharap dapat memperluas ke seluruh Asia
2. industri musik di Korea untuk mengembalikan ke kali yang tua yang baik
3. Membuat film

HEO YOUNG SAENG
Nama: Heo young Saeng
Nama panggilan: Otter
Tanggal lahir: 1986. 11. 03
Golongan darah: O
Tinggi: 178cm
Berat: 63kg
Hobby: game online, Basket, Mendengarkan musik
Specialty: Piano
Hewan yang menggambarkan diri Anda sebagai: Bear
Motto: Selalu tersenyum untuk menjalani hidup
Anggota keluarga: Ayah, Ibu, Myself
Idol: Seo Tai Ji
Bagian yang paling puas dari: Bahu
Kebiasaan yang Anda ingin mengubah: Tidak dapat berbicara dengan baik
Hal-hal yang Anda membawa tas Anda: Waller, iPod
Hal yang Anda lakukan paling serius: Menyanyi
3 keinginan:
1. Harapan untuk mendapatkan banyak uang
2. SS501 dan nama saya menjadi terkenal di seluruh dunia
3. Mampu berpikir lebih hati-hati

KIM HYUNG JUN
Nama: kim hyung jun
Nama panggilan: turtle.
Tanggal lahir: 1987. 08. 03
Golongan darah: O
Tinggi: 181cm
Berat: 66kg
Hobby: Mendengarkan musik, game Online, Mengitung
Specialty: lyrics Menulis, menulis, menyanyi, menari, berenang, golf, berkuda
Favorite hewan: Rabbit, Puppy
Motto: Jangan puas dengan saat ini, bekerja keras untuk maju lebih lanjut!
Anggota keluarga: Ayah, Ibu, adik laki2, Myself
Idol: Justin Timberlake
Bagian yang paling puas dari: Pinggang, Lips
Metode untuk menghilangkan stres: Nyanyi sesuka hati, Pergi ke pantai, Berjalan-jalan
Hal-hal yang Anda membawa tas Anda: iPod, Album, Pelatihan pakaian
Hal yang Anda lakukan paling serius: Menjaga anggota keluarga, bernyanyi, menari
3 keinginan:
1. Berharap bahwa SS501 dapat memiliki kegiatan yang sukses di Taiwan dan seluruh Asia pada tahun 2009.
2. album baru akan sangat disukai oleh semua orang.
3. Semua orang menjadi sehat.



Tuesday, December 7, 2010

Sahabat Sejati

Currently mood okeh kadang2 tak okeh.. Just nak kongsi satu lagu nih. Aku suka sangat lagu nih, banyak maksud disebalik lirik dya. Enjoy ya !





Aku nak kahwen !

Pagi tadi bangun dengan mata terpisat-pisat sebab lagu airplanes memecahkan gegendang aku. Nombor tak dikenali dari celcom muncul di skrin. Dengan suara orang bangun tidow aku pun pick up phone.

Dya : Wei kaw cuti bile ??
Aku : Adoii sape plak nih ?? *dengar suara, ohhh kazen aku rupanye. Owhh aku tengah cuti lah ni.
Dya : Naik balik bile ??
Aku : 3hb apesal wei ??
Dya : Aku nak kahwen !
Aku : Hah ???? Terlopong jup*
Dya : Aku kahwen 1hb nih.
Aku : Alaa.. apesal lambat sangat buat ??
Dya : Suke hati aku lah. Naik kl nanti lepas christmas ker.
Aku : Tengok ah nanti macamne. Buat kat mane ??
Dya : Kl lah, dewan @#%^&*
Aku : Owhhhh..
Dya : Kaw tahu ker kat mane ??
Aku : Tah mane lah aku tau, T aku roger.

Aku terkejut sebab cuti dah nak habis kut mase tuh. Memang agak kelam kabut la nampaknya. Kena prepare betul2. Kesian plak adek aku nak balik segamat nanti. Tapi bisa diatur rasenya. Memang aku tau dorang planning nak kahwen 2011 tapi tak sangka 1hb tuh haha Takpelah jeb dah jodoh kaw kan. Jagelah anes tuh betul2, anes tuh baik doe.

Bulan nih je ade lagi 2 temujanji dengan membe bermaksud fulus akan keluar. Nak kena pergi carik baju lagi nih. Kalau masa wedding abang dulu, baju aku di sponsor okeh. Nilah kazen aku yang kahwen muda, seawal 23tahun muahaha Lepas nih turn kak ayu plak lah. Aku ?? Tunggu korang gerak dulu lah hahaha

Dah jangan nak merapu bin merepek banyak sangat kat sini. Pergi buat apa yang patut. Sambil jalan sampai fikir bila ek nak kawen ? Nak buat kat mane ek ?? Bak kata abang naz bajet hot kejup lalalala =p

Daaaa !!! =)




Sunday, December 5, 2010

Review jup !

Last friday aku merayap pergi bandar sebab ada pc fair kat persada. Niat di hati nak beli hard disk tercapai walaupun hanya dapat memiliki 750gb. Nak beli 1tb terlebih bajet la plak. So jangan ngada2 nak over2 plak ye. Omg.. juling jup mata aku tengok vaio pink beb. Tapi selagi yang ni masih mampu bernafas aku takkan menduakan kaw compaq ! haha Jiwang jup oke.

Aku nye kaler satin silver tue. Nak merah tapi takde !

Oke2 yang itu tak menjadi persoalan buat entry kali ni, tapi after pergi pc fair aku menggilakan diri tengok 2 movie lagi on that day. Ni semua pasal layan kepala adek aku lah. Reason utama, satu lagi movie tuh dya yang belanja haha Tapi fair and square lah, aku belanja dya makan plak. Apelah sangat nak berkira dengan adek sendiri kan.

First movie, macam yang pernah aku bagitau before this. Rapunzel menjadi pilihan. Actually adek aku nak tengok ngangkung. Tapi aku malas nak tengok lagi so pujuk punya pujuk dya nak tengok rapunzel. Yepiiiiii =)

Oke next movie adalah Aku Tak Bodoh. Support local jugak okeh !! ngeee~ Movie ni diadaptasi dari movie singapore lorh, I NOT STUPID TOO. Tengok macam loko2 jep kan movie nih tapi disebalik movie nih banyak message yang nak disampaikan. Sangat sesuai untuk suami isteri yang life dorang hanya dengan kerja sampai anak2 terabai. Perangai anak2 tuh ikut makbapak tau. Tapi orang2 macam mereka pasti takde masa nak tengok punya lah. hehe Tacing la jugak tengok movie nih sebab pasal parents kan. Tapi ada jugak unsur komedi =)

Bukan 4nov tau tapi 2 dis hehe



Saturday, December 4, 2010

Tag ! Tag !

First of all, thanks kat eira sebab Tagged aku. Wahh ko cerita pasal kek batik tu akceli tu biskut batik lorh. Lama dah aku tak makan, yummy2. Jum kita jawab tag from cik eira kita nih =)

1. Adakah Anda Rasa Anda Hot?
Tak kuttt, tak payah ah nak bajet sangat

2. Update Wallpaper Anda Gune Sekarang

PINK !!!!!

3. Cerita Pasal Gambar Ini?
Dekat cs dating dengan besties time nih

4. Kali Terakhir Makan Pizza ?
Semalam dengan adek.. Service cikai kat sane takmo pegi lagi dah !

5. Lagu Terakhir Anda Dengar?
Without you by 2pm =)

6. Apa Yang Anda Buat Selain Selesaikan Tag ni?
Pesbuk sambil2 dengar mp3

7. Selain Nama Sendiri, Anda Dipanggil Dengan Nama Ape?
Aten @ atin, ten ton, kakak lorat ( family laa nih panggil ) haha

8. Tag Lagi 5 Orang
- arep
- mia jamaluddin
- anees
- wan zalikha
- fatin liyana

9. Siapa Orang Nombo 1 Dengan Anda
Dya merupakan kawan saya okeh =)

10. Katakan sesuatu Pada Orang Nombo 5
Dya sangat chantek lorh.. saya suke usha blog dya

11. No 3 Ade Hubungan Dengan Sape?
Alamak adek anes, saya tak sempat nak stalker awak hehe

12. Bagaimana pula dengan nombo 2?
Si gadis chumeyl yang sering berkongsi cerita

13. Kata² cinta pada orang nombo 4?
Ai lap u lah wan =_=

14. Berikan 4 Fakta Yang Anda Tahu Tentang Orang Yang Anda Tag?
Arep --> Senang berkawan dengan dya
Mia --> Budak uitm segamat amek kos same dengan saya !
Wan --> Classmate yang muke iras2 saya ( orang cakaplah )
Fatin --> Mempunyai nama yang sama dengan saya dan dya lebih chantek lorh !

IM DONE !! =)



Thursday, December 2, 2010

Siyes !! Tak sengaje oke

Yeahh semalam dapat tengok dua movie. Ngangkung and rapunzel. Kalau diberi pilihan untuk tengok buat kali kedua pasti aku memilih RAPUNZEL !!! Siyesly, Syiok layan kartun sekali sekala nih. Buat apa aku nak tipo kan ?? Tak percaya pergilah tengok sendiri. Lagipun aku pasti ramai yang dah tengok before aku. Best kan ?? kan ?? kan ??

Rapunzel nih sangat cumel oke. Dengan rambut dya yang begitu panjang bebenor den cakap. Den plak yang rimas tengok rambut dya haha Ada babak2 yang kelakor macam aksi si kuda yang begitu mencuit hati aku lah. Korang aku tak tahu lah plak kan. Aksi si rider yang kadang2 buat muka nakal tuh. Tak rugi pun tengok movie nih =)

Ngangkung ?? Aku pun tak pernah dengar benda nih. Kalau kangkung tuh aku tau lah. Aku suke makan haha Fehhh masa tunggu nak tengok citer nih bapak ramai giler seyh. Trauma nak tengok movie hari rabu tapi nasib baik dah beli tiket awal2 so seat banyak kosong lagi. Masuk2 jep seat penuh sampai bawah wa cakap lu. Giler ramai orang tengok movie nih, yang ramainya budak sekolah lah kan. Movie nih takdelah seram mane banyak lawak adelah. Part hantu dya kena piat telinga tuh yang tak boleh blah haha

Hajat kedua selepas movie adalah nak beli perfume kat body shop. Niat di hati nak beli perfume jep. Diulangi perfume jep. At lastt keluar kedai dengan 1 set termasuk body spray,lotion and body gel. Pandai tol akak tuh umpan aku kan. Alang2 nak jadi membership tue, aku suruh lah si sha pilih perfume mane dya nak as bufday present walaupun bufday dya dah lepas haha Sorry lambat bagi present oke ?? First time guna debit card. Ohohoho ingat aten ! Tak boleh guna sesuka hati, ada paham ?? FAHAM CIK !!! hehe

Dulu pun pernah kena sekali masa kat angsana kunun2 nak main tawar menawar dengan abang tuh. Sekali dya bagi eh harga tuh, aku pun cekau ah walaupun takde niat pun nak beli sebenarnya. So jangan lah ikut tabiat burok aku nih, odw nak mengurangkannya haha



Tujuan aku letak pict yang nih ?? Sebabnya bukan senang nak tengok orang ambek gambar tengah tidow kan. Siap senyum nampak gigi lagi tau. Korang boleh buat ?? haha Jangan mare eh sha, saja gurau2 senda =)

Owh yang nih plak. Nak cakap apesal dalam pict nih pipi saya tak nampak cumey ehh.. You know what i mean kan. hehehe



Tuesday, November 30, 2010

The best love letter

You will be happy that you read this all the way through.

As you got up this morning, I watched you, and hoped you would talk to me, even if it was just a few words, asking my opinion or thanking me for something good that happened in your life yesterday. But I noticed you were too busy, trying to find the right outfit to wear. When you ran around the house getting ready, I knew there would be a few minutes for you to stop and say hello, but you were too busy. At one point you had to wait, fifteen minutes with nothing to do except sit in a chair. Then I saw you spring to your feet. I thought you wanted to talk to me, but you ran to the phone and called a friend to get the latest gossip instead. I watched patiently all day long. With all your activities I guess you w ere too busy to say anything to me.

I noticed that before lunch you looked around, may be you felt embarrassed to talk to me, that is why you didn't bow your head. You glanced three or four tables over and you noticed some of your friends talking to me briefly before they ate, but you didn't. That's okay. There is still more time left, and I hope that you will talk to me yet. You went home and it seems as if you had lots of things to do. After a few of them were done, you turned on the TV. I don't know if you like TV or not, just about anything goes there and you spend lot of time each day in front of it not thinking about anything, just enjoying the show. I waited patiently again as you watched the TV and ate your meal, but again you didn't talk to me.

Bedtime I guess you felt too tired. After you said good night to your family you popped into bed and fell asleep in no time. That's okay because you may not realize that I am always there for you. I've got patience, more than you will ever know. I even want to teach you how to be patient with others as well.

I love you so much that I wait everyday for a nod, prayer or thought or a thankful part of your heart. It is hard to have a one-sided conversation. Well, you are getting up once again. And once again I will wait, with nothing but love for you. Hoping that today you will give me some time. Have a nice day!


Your friend, ALLAH




Carik masalah la wei

Urghhh.. Susah lah kalau macam nie kan
Dah pandai attack through status plak dah
Cakap aku menunding jari kat kaw ??
Sedeh siak aku bace status kaw tue
" Jangan ingat kaw sorang sayangkan aku "
Aku ingat statement tuh sampai bile2 wei
Suruh tanya mr sayang kaw ??
Takpelahh, kaw tolong tanyakan jelah ye
And one more thing, aku tak cakap pun apa aku rase tuh betul
Sebab tuh just luahan hati aku
Macamni ke kesudahan nye ??
Yang lain ajak keluar begitu jual mahal kaw ye
Kaw fikirlah sendiri !! Modal kaw orang tak fikir perasaan kaw kan
Maaf tuh tak perlu dibeli selonggok rm10 lah geng
Pasal benda kecik pun nak jadi macamni
Aku pun tak faham.. Sungguh tak faham
Kalau kaw rasa ego kaw lagi penting
Just go on la yee
Tanya mr sayang kaw ego kaw tuh selonggok berapa hengget